Det här med årstider, rosor och träd man inte kan namnet på

November. Vi är i LA idag och det är 26 grader i skuggan. De enda hösttecknen jag ser är att platanerna börjar att fälla sina löv.

Vi flanerar i den gigantiska rosenträdgården utanför Natural History Museum of LA och rosendofterna slår emot oss. Rosorna är högre än vad jag är och de blommar rikligt, trots att det är sen höst. Jag, som är kräsen och kan ha lite svårt för rosenträdgårdar där rosorna står bara, som på ”storkben”, utan att vara samplanterade med t e x perenner, slås av hur vackert och välskött allting är. 

På vägen till bilen ser jag en allé av mindre gulblommande, skira träd. Oerhört vackra och med all sannolikhet en ”ärtväxt”. Många arter är svåra att identifiera direkt så det blir mycket  ”googling”. Vad detta träd är får jag be att få återkomma om😊

 

IMG_3554.JPG
IMG_3556.JPG