Och det snöar och snöar

Efter några dagars ihärdigt snöande har det idag pendlat mellan soldis och blekblå himmel och snöbyar. Som en ojämn dragkamp. 

Jag gillar snön som kommit, ren, fluffig och vit. Den ligger som ett mjukt isolerande täcke över växterna. Vi har avlastat grenverk på buskar och träd från större snösjok för att undvika grenbrott. Formklippta städsegröna växter har också fått sina snöperuker bortsopade för slår det om till tö blir det alltför tungt och grenar riskerar att knäckas.

Den vackra Boulognerskogen och stadsträdgården är vårat närmaste promenadstråk. Dessa parker ligger som en en oas bredvid den brusande Gavleån. Här promenerar vi ofta och gärna.  

Den tunga snön har dock orsakat grenbrott, både här och där, på parkträd och större buskar. Det är sorgligt att se sargade träd. Förhoppningsvis blir de snart renskurna från de värsta fläkskadorna.

Som tur är  är lindarna i Agnes von Krusenstjernas allé intakta. När vi går igenom allen är känslan på något sätt sakral.

Resten av dagen har bl a spenderats i vårt orangeri där vi satt upp växtlampor för att skapa lite extra ljus till nedklippta pelargoner, sticklingar och lökar på drivning, de står alla en bit in från de ljusa fönsterpartierna.

IMG_5028.JPG