Woodland

Mitt woodland (lund på sv)  är en skogslik, lite vild  miljö med silat solljus som ligger längs hela södra sidan av min trädgård med ett svart glest plank som fond.

Jag har skapat mitt woodland med befintliga körsbärsträd som bas och lagt till katsura, rönnar, gaffel- och doftolvon, japanska snöbollsbuskar, smällspireor, gulbladig fläder, magnolior i sorter, japanska lönnar, manchurisk strimlönn, körsbärsbenved, vingbenved, azaleor, hortensior, trädpioner, yakushimanumrododendron och idegransklot. Till detta kommer perenner i mängder. Aklejor, trebladsspiror, skuggviolruta, daggkåpa, nävor i sorter, myskmadra, kaukasisk förgätmigej, funkior i sorter, löjtnantshjärtan, fänrikshjärtan, sockblommor, ormöga, lunddocka, vipprams, silverax, anagrambräckor och gullgröna. Perenna gräs i form av tuvtåtlar och Carex morrowi ’Ice Dance’. Ormbunkar som t ex träjon i sorter, uddbräken, pärlbräken mm.

Lökfloret består av krokus, hundtandsliljor, balkansippor, orkidenarcisser, camassior, kungsängsliljor och krolliljor. 

Just nu blommar bl a trädpioner, azaleor, rhododendron, myskmadra, akleja, nätnävor, trollius, anagrambräckor och gulbladig smällspirea.  Det är bedårande vackert.

 

IMG_8166.JPG
IMG_8129.JPG
IMG_8122.JPG
IMG_8111.JPG