Vi jobbar högt och lågt

Trädgård på bjälklag är speciella så tillvida att växtbäddarna byggs upp med kant av ngt slag och det finns ingen kontakt med ”riktig” mark och kapillärkraften fungerar inte. Växtmiljön kan bli tuff och därför är det viktigt att välja rätt växter.

Det kan också vara svårt och kostsamt att transportera material  då man ofta är beroende av trappor, hiss eller ibland kran.

Idag jobbade vi i en sådan miljö, en innergård på tak i centrala Gävle. Vårt uppdrag är att ta bort befintliga växter = ogräs.... i en 50 m2 stor, av corten, uppbyggd växtyta med en fin trävägg som fond.

Ogräset skarensas bort med rötterna och ner i säckar som transporteras ner till gatuplan samtidigt som 80 säckar jordförbättring ska upp. Tur att man har goda medarbetare o kollegor som fixade detta på en förmiddag😊 

Ny växtkomposition blir skogen-ängen-kusten och plantering sker på fredag. Fortsättning följer.... 

 

IMG_9881.JPG
IMG_9887.JPG
IMG_9887.JPG