Efter regn kommer sol

I dubbel bemärkelse. Efter en tung torsdag med mörka moln och åska på flera olika vis kom så fredagen i soldis.

Fredagarna är härliga dagar vilka allt som oftast innebär plantering och det är ett trevligt inslag för mig som annars står vid ritbordet eller sitter vid datorn.

Idag stod en liten gemytlig innergård i centrala Gävle på tur. Här har BF stamentreprenad rustat bef gamla byggnader samt byggt nya vackra hus i gammal stil. Dessa hus omgärdar en liten gård som jag fått förtroendet att formge och senare anlägga i samarbete med TH Grävtjänst.

Här växer nu rosenapel, vidjehortensia, rosor, klematis, lavendel, löjtnantshjärta, funkia, träjon, kaukasisk förgätmigej, kransveronika, höstanemoner, anisisop, kantnepeta, solhatt, daggkåpa och näva. Till hösten planteras massor av lökväxter.

Innergården kommer att bli en grönskande oas i stadsbruset! 

 

IMG_0319.JPG

Städning efter plantering. Bara trädstöden kvar som ska kapas

 

 

IMG_0305.JPG

Eva o Anna-Carin

IMG_0306.JPG

och Calle!