En plats i solen

Kundens önskemål var att få en ny terrass med möjlighet att söka skugga och avskildhet i det ganska, för insyn, utsatta söderläget vid Ekvägen. 

Bland det roligaste, och mest utmanande, i mitt jobb är att skapa mycket av små ytor. Här har det skapats en välkomnande och intressant miljö precis vid huvudentrén. Husets vardagsrum har förlängts med en terrass i samma nivå som husets inre golv, upphöjd ett par trappsteg från mark omfamnas av växtytor med cortenkanter. En pergola ger viktig skugga i det soliga läget. Riktigt gassiga dagar och kyliga kvällar skyddar en duk som vävs in mellan bjälkarna ytterligare. Mot gatan skyddar en ribbspalje. Naturligtvis höjs rumsligheten av belysningspots.  I de upphöjda, lättskötta och lummiga rabatterna med blickfång året runt finns växter med blomning och struktur över hela säsongen.  Bef växtlighet har  kompletterats med marktäckare för att förhöja helhetsintrycket. Om ett par veckor planteras lökarna!

Istället för en utsatt och platt entresida som inte väcker mycket intresse har familjen nu ett intressant och skyddat uterum med utsikt över grönska i direkt anslutning till husentrén.

 

 

IMG_4011.JPG

Före

 

 Efter. Den ”nya” trädgården är två månader gammal som trots en torr sommar grönskar det fantastiskt

Efter. Den ”nya” trädgården är två månader gammal som trots en torr sommar grönskar det fantastiskt

IMG_0453.JPG

Sett från gatan. Gräsmattan börjar att ta sig efter torkan